Akció!

SZÍNTÍPUSOK – színesebben, tudatosabban

Original price was: 10.998 Ft.Current price is: 9.998 Ft.

Várható szállítási idő 1 hét
Szállítási díjak a leírásban olvashatók

Készleten

Leírás

Készen állsz rá, hogy útra kelj a színtípusok varázslatos világába?

 • Ismerd meg a rendszert!
 • Értsd meg a színtulajdonságokat!
 • Lásd a különbségeket!
 • Fedezd fel önmagad!

Miről szól ez a könyv?

Bizonyára mindenki észlelte már magán, hogy egyes színek üdébbé változtatják, míg más színek mellett kifejezetten nyúzottabbnak, levertebbnek tűnik. Ennek oka az arcunk közelében viselt színek fizikai hatásában keresendő. A ruháink színe ugyanis – akár egy lámpa fénye – megvilágítja az arcunkat; a színek kölcsönhatásba kerülnek velünk. Az adottságainkkal összecsengő, a színtulajdonságainkat ismétlő árnyalatok kiemelnek minket. Az adottságainktól távolabb eső, a színtulajdonságainkkal ellentétes árnyalatok viszont ütköznek velünk, vibrálnak rajtunk, így színhatásukban nagyon kellemetlenek.

Megjelenésünk kialakításában, a ruhatárunk felépítésében tehát megkerülhetetlen, hogy tisztában legyünk a színvilágunkban rejtőző lehetőségekkel! A színtípusunk megismerése alapjaiban változtatja meg az önmagunkról alkotott véleményünket. Segítségével reálisabban felmérhetjük választási lehetőségeinket, a kezünkbe vehetjük az irányítást a ruhatárunk – és egyben a külsőnk kialakítása – felett.

Miben nyújt segítséget a színtípusunk ismerete?

A színtípusok rendszere mindig az egyénre koncentrál, egyszerűen csak rámutat, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a saját adottságainkból!

 • Segít az ideális ruhadarabok kiválasztásában
 • Segít az ékszerek, kiegészítők, szemüvegkeretek kiválasztásában
 • Segít a kozmetikumok kiválasztásában
 • Segít az ideális hajszín kiválasztásában
 • A könyv nemcsak elméleti alapokat nyújt mindezekhez, hanem gyakorlatias tanácsokkal is szolgál a sminkünkre, a hajszínünkre, az öltözködésünkre, valamint a más évszaktípusokkal való kapcsolatunkra vonatkozóan is

A kiadvány elsősorban szakkönyvként definiálható, de a felépítése és a nyelvezete alapján minden téma iránt érdeklődőnek ajánlható!

További információk

Szerző:

Molnár Tímea

Nyelv:

Magyar

Műfaj:

Szakkönyv

Kiadás helye:

Budapest

Kiadó:

Magánkiadás

Könyv mérete:

B5

Könyv kötése:

ragasztókötött, puhafedeles

Oldalszám:

504

Súly:

1130 gr

Példányszám:

Limitált példányszám

Megjelenés:

2019 november 25.

ISBN

978-615-00-6247-1

Témakör címkék:

színtípusok, évszaktípusok, színtanácsadás, évszaktípus besorolás, színtípus besorolás, stílustanácsadás

Szállítás

Magyarországon belül Foxpost futárszolgálattal banki utalással 2.500 Ft.-
Foxpost csomagautomatába banki utalással 1.200 Ft.-
26.000 Ft.- rendelése fölött Magyarországon belül ingyenes a kiszállítás.

Egyéb országba egyéni árkalkulációval, postai díjszabás szerint.
Díjmentes átvétel:
– Előre utalás után személyes átvétel a XXI. kerületi stúdiómban.

Tartalom

Köszönetnyilvánítás
Ajánló
1. fejezet – Bevezetés a színtípusok világába
2. fejezet – Színtani alapismeretek
3. fejezet – A hajszínnel és hajfestéssel kapcsolatos alapismeretek
4. fejezet – Az évszaktípusok fő jellemzői
5. fejezet – A tizenkét színtípus bemutatása
5.1. Meleg Tavasz (Tavasz–Ősz)
5.2. Világos Tavasz (Tavasz–Nyár)
5.3. Élénk Tavasz (Tavasz–Tél)
5.4. A Tavasz típusok összehasonlítása
5.5. Hideg Nyár (Nyár–Tél)
5.6. Lágy Nyár (Nyár–Ősz)
5.7. Világos Nyár (Nyár–Tavasz)
5.8. A Nyár típusok összehasonlítása
5.9. Meleg Ősz (Ősz–Tavasz)
5.10. Lágy Ősz (Ősz–Nyár)
5.11. Sötét Ősz (Ősz–Tél)
5.12. Az Ősz típusok összehasonlítása
5.13. Hideg Tél (Tél–Nyár)
5.14. Sötét Tél (Tél–Ősz)
5.15. Élénk Tél (Tél–Tavasz)
5.16. A Tél típusok összehasonlítása
5.17. Testvérévszakok összehasonlítása
6. fejezet – A színtípus-meghatározás után
Utószó
Irodalomjegyzék

Értékelések

 1. Erika

  Kedves Tímea,

  Nagyon köszönöm, hogy „megírta” ezt a könyvet. Még csak belelapozni volt lehetőségem, de már most látom, hogy sokat fogom forgatni!

  További kellemes nyarat!

  Köszönettel,
  Erika

 2. Nikolett

  Kedves Tímea!

  Pénteken megérkezett a könyv! Gyönyörű és igényes, nagyon tetszik már így első kézbevétel után is! Örülök, hogy megrendeltem! 🙂

  További szép napot!

  Üdvözlettel,
  Nikolett

 3. Skorka Zsanett

  Kedves Timi!

  Megérkezett a könyved! Nagyon precíz, átlátható. Hihetetlen sok munkád lehetett benne. Ez a tudásanyag, amit átadsz benne egészen rendkívüli. Én sminktetoválóként dolgozom. Gondolom sejted, mennyire sokat jelent ajaktetoválás színválasztásnál a könyv. A vendégekkel annyira könnyen és ésszerűen tudunk színt választani a segítségével.
  Annyira jó érzés, hogy Te is pontosan ezt a mérhetetlen alaposságot képviseled.

  Mèg egyszer köszönöm.

  Skorka Zsanett
  https://skorkazsanett.hu

 4. Ancsa

  Csodaszép első pár belelapozásra, nagyon igényes, és hasznosnak mutatkozik! ☺️ Köszi!

 5. Zsuzsanna

  Nagyon-nagyon odavagyok! ??? Mindenkinek el kéne olvasni ezt a könyvet! Átfogó, részletes, olvasmányos (szinte irodalmi ?) és nagyon igényes. Még a szagát is imádom ?

 6. Fruzsi

  Nagyon klassz lett a könyv, amit írtál, szuper igényes, egyszerre közérthető és mégis nagyon alapos.

 7. Anonymus

  Régóta Stílus-mentor olvasó vagyok, mindig is nagyon tetszett az oldal. A könyv hiánypótló. Gyönyörűen kidolgozott. Küllemében és tartalmilag is igényesen kidolgozott, rendkívül jól használható könyv. Úgy gondolom minden háztartásban kell egy. Sokat segít, van akinek elég egy megerősítés, van akinek teljesen megváltoztatja az egész megjelenését.

 8. Ildikó

  Alapos alapmű tartalmilag, formailag! Jó szívvel ajánlom!

 9. Kriszti

  Alapmű, kötelezővé tenném, nemtől és kortól függetlenül.

 10. Szónok Születik Retorikaiskola

  A legjobb magyar nyelvű könyv a színek témakörében.

 11. Kriszta

  Timi könyve az egyetlen átfogó, magyar nyelven elérhető, szakmailag hiteles színtípusokról szóló könyv.

 12. Zsuzsi

  Hasznos útmutató ez a tudás, hogy jobban megismerjük, kihangsúlyozzuk, jobban érezzük és szeressük önmagunkat.

 13. Emőke

  Hiánypótló alkotás, nagy szeretettel ajánlom ezt a korszakalkotó művet. Élvezet volt olvasni, sok információval lettem gazdagabb.

 14. Anonymus

  Nagyon meggyőző volt számomra a 12 típus szerinti évszakbesorolás, hálásan köszönöm hogy elolvashattam a nagy gonddal megírt könyvedet!

 15. Kata

  Tulajdonképpen az első tankönyv, kötelező olvasmány mindenkinek, aki színtanácsadással foglalkozik, foglalkozott és foglalkozni fog.

 16. Éva

  Nekem nagyon tetszett a könyv. Alapos, mindenre kiterjedő, amit a színekkel kapcsolatban tudni érdemes. Úgy jó, ahogy van! Köszönöm! 🙂

 17. Szandi

  Ha nem tudod a színtípusodat azért, ha pedig tudod akkor azért olvasd el a könyvet. Utána nemcsak magadat, de másokat is csodaszépnek fogsz látni.

 18. Anonymus

  A szerző szakmailag felkészült, és úgy adja át az ismeretet, hogy az egyszerre olvasmányos és érthető. A könyv felépítése nagyon jól átgondolt, esztétikus kivitelezésű.

 19. Olgi

  Dicséretes, hogy végre egy könyv ennyire részletesen, összeszedetten és érthetően ír a színtípusokról, és nem dobálózik fellengzős szakkifejezésekkel sem. Amatőrök, sőt laikusok számára is érthető.

 20. Anonymus

  Timi könyvét mindenkinek kötelező olvasmánnyá tenném, talán akkor nem lenne ennyi önbizalomhiánnyal küszködő, lehajtott fejjel, előnytelen külsővel botorkáló nő a világon… Imádom a könyvet, köszönöm! Várom a folytatást!?

 21. Kata

  Olvasás közben lapozgattam előre, vissza, mindent megtaláltam. Sokat segített a saját színtípusom egyértelmű megtalálásában, amit azóta tudatosan használok. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, remek munkát végzett az író!

 22. Bea

  A színtípusok megismerése olyan érzés, mintha az embernek nyílna még egy szeme, amivel látja, miért néz ki valaki harmonikusan, más pedig kevésbé. Kell idő a gyakorláshoz, de ez a könyv (és blog) számomra kiváló segítség volt.

 23. T.

  Nagyon szeretem olvasni és régóta követem Timi blogbejegyzéseit. Mivel mélységében érdekel a színtípus elmélet, nem volt kérdés számomra, hogy megveszem a könyvet. Egy jól átgondolt, részletes és érthető írás. Magánszemélyek és szakmabeliek részére is ajánlott.

 24. Földes Piroska lakberendező

  Molnár Tímea könyve a legrészletesebb színtípuselemző könyv, amivel eddig találkoztam. Leírásai poétikusan finomak, az egyes árnyalatok minden kicsi rezdülését képes megragadni. A színlátásuk fejlesztéséhez lakberendező tanítványaimnak is szívből ajánlom.

 25. Sára

  Amióta megismerkedtem a színtípusok világával, már jobban fáj nézni az Instagram művalóságát. Furcsa volt arra rájönni, hogy bizony,nem véletlenül kelt kellemetlen érzetet egy barna szemöldökű, platinaszőke hajú (vélhetőleg) Nyár típusú hölgy látványa. Hogyha csak egy dologra is, de rá lehet jönni a könyv olvasása során, hogy úgy vagyunk a szépek, ahogy vagyunk ,fel lehet (sőt, fel kell) fedezni, hogy mégis mi kell ahhoz, hogy igazán ragyoghassunk a magunk valójában?

 26. Ildikó

  Szívből ajánlom a könyvet mindenkinek – férfiaknak is – ha szeretnék jobban érezni magukat, vágynak az önelfogadásra és nem tudták eddig igazán szeretni a külső adottaságaikat. A könyv olvasása, újra és újra lapozgatása, rávilágit az összefüggésekre, ami által könnyebbé válik az öltözködés, a frizura, a smink és a kiegészítők választása, összehangolása. A könyv – plusz a színtípus meghatározás – sokkal magabiztosabbá, bátrabbá „varázsolt”. Jól érzem magam a bőrömben, ami egy üdítő érzés – 56 évesen 🙂

 27. Szilvi

  Sokat olvastam a színelméletről korábban és ez a könyv végre lehetővé tette, hogy ellenőrizzem és korrigáljam az ismereteimet. A gondosan koreografált és színhűen nyomtatott képek segítségével már sokkal jobban látom a borderline hideg és meleg színek különbségeit és a sokszor olvasott „barackos árnyalatú, üde bőrtónus” is egyértelművé vált. A színtípusok alapos és sokféle összevetése nem csak a besorolását segíti, hanem a lehetséges kísérletezgetési irányokat is megvillantja. Az utóbbi években ez volt az a papírra nyomtatott könyv, ami a leginkább megérte az árát!

 28. Anonymus

  Én is foglalkozom színtanácsadással, és volt egy nagyon kevert típusom. A sötét tél és sötét ősz határán mozgott. Én a sötét télbe soroltam, egy másik tanácsadó a sötét őszbe. Nagyon kevert típus, háromszor elvégeztem a tanácsadást. Nehéz volt, de mindháromszor a sötét tél felé hajlottam. Aztán végigmentem mondatról mondatra a Te könyvedben leírt jellemzésen mindkét színtípussal kapcsolatban, és megerősített a döntésemben. Rendkívül hálás vagyok ezért a könyvért és felnézek a tudásodra, tapasztalatodra! További sok sikert kívánok Neked, és nagyon várom a könyveidet különböző témákban!

 29. E. Angi

  A könyvet kézbe véve, a tartalomjegyzéket tanulmányozva máris sejtheti az olvasó, hogy egy nem mindennapi, tökéletesen felépített, részletgazdag könyv tulajdonosa. Tímea színtani ismereteken keresztül vezet be bennünket a színtípusok világába – mindezt ábrákkal és képekkel gazdagon illusztrálva. Az egyes típusok bemutatása során a színeken túl az adott típus hangulatvilágát is már-már érezhetően leírja, melyet a modellekről készült harmonikus összhatású fotók segítenek vizualizálni. Mindezen túl a könyv sminkszínek, a hajszín és kiegészítők kiválasztásában is az olvasó segítségére lesz.

 30. Szandra

  A könyvet nagy örömmel forgatom, csodaszép munka, gratulálok hozzá! 🙂

 31. Zita (megerősített tulajdonos)

  Már az előrendelésnél lecsaptam rá és nem is bántam meg. Azóta újra és újra előveszem. Szuper lett a könyved, Timi, akárcsak a blogod! Valóban öröm olvasni és nagyon sokat tanultam belőle. Külön élmény, hogy élő modelleken, színes fotókon illusztrálod mindezt. Gratulálok hozzá és nagyon szépen köszönöm! 🙂

 32. Viki

  Szia Timi, végre megérkezett a könyved Írországba. Minden várakozásomat felülmúlja, pedig a posztjaid alapján biztos voltam abban, hogy egy átfogó, alapos munka. Köszönöm még egyszer, további sok sikert kívánok!
  ? Viki

 33. Boglárka

  Kedves Tímea!

  Nagyon köszönöm a dedikált könyvet! Precízen és igényesen állítottad össze, érezhető mögötte a szakmai tudás, a munkád szeretete, tetszik a részletes kidolgozás!
  Én magam már gyerekkorom óta verseket írok, és emiatt különösen magával ragadó volt számomra, ahogyan az egyes színtípusok hangulatát érzékeltetted! Nagyon szeretem, ahogy fogalmazol, különleges érzéked van hozzá! Az idézetek is csodásak! ?

 34. Edina

  Kedves Tímea,
  megkaptam a könyvet, nagyon szuper, gratulálok hozzá. 🙂

 35. Brandatti – vállalkozó és vezetőképző

  Molnár Timi (Színtanácsadás, stílustanácsadás, smink) munkatársunk, trénerünk nemrég adta ki könyvét a színtípusokról.

  Mesterien ír a színekről – ami lássuk be, nem könnyű feladat. Beindítják a képzeletet, életteliek Timi szavai. Minden oldalról megvizsgálja, gyönyörű rendszerben tálalja az először talán bizonytalanságot keltő témát.

  ? Szívből ajánljuk!

 36. Kati

  Kedves Timi! Nagy élvezettel olvasom a könyvedet, ami szerintem tankönyv. Ez tényleg nagy dobás! Gratulálok hozzá! Alapos, intelligens, érzékeny… és szerintem tök jó, hogy ennyi nőt ez érdekel, foglalkoztat…
  lassan készítheted elő az újabb kiadást! ?

 37. Piroska

  Elolvastam a Színtípusok könyvet. Nemcsak alapos, részletes és meggyőző, hanem élvezetes olvasmány is. Tele elgondolkodtató költői metaforával, versidézettel…mindenki valóban ráhangolódhat a színek ízére. Színvonalas, nyelvileg is igényes jól szerkesztett könyv, amihez gratulálok a szerzőnek és amelyet szívből ajánlok a színek rejtelmeit keresőknek.

 38. Tünde

  Kedves Tímea,
  köszönöm szépen ezt a nagyon igényes, fantasztikus könyvet!

 39. Zsófi

  Igazán igényes és szuper részletes lett a könyved, gratulálok hozzá! Már az egész család forgatja 🙂

 40. Gabi

  Tegnap este kézhez kaptam a kis könyvemet….naaaagyon szuper lett! Ma már el is olvastam a rám vonatkozó részt…hihetetlenül információ gazdag és részletes! Már várom, hogy legyen egy testalkatokra vonatkozó hasonlóan részletes és alapos könyved is ?- ha máris nem gondolkodsz rajta?!

 41. Zsuzsa

  Drága Tímea!

  Szavaim nincsenek a könyvedre!
  Döbbenetes! Imádom!
  Bármit olvastam a témában (igaz, csak magyarul, de sok könyvet, szerintem mindent) az összes felületes, hibákkal teli, logikátlan buta selejt a tiéd mellett. Borotvaéles logika, 500 oldalon hibátlan csúcsteljesítmény!

  És rendkívül szórakoztató és gyönyörködtető is egyben! :))) Ilyen magas színvonal, ilyen fokú tökéletesség lenyűgözi és meghatja az embert. Amellett csodálatosan költői! Feltárul benne ezernyi titok, Aladdin érezhette úgy magát a csillogó kincsek között, mint az olvasó! :))) Ha 1-2 évet el kellene egyedül töltenem egy lakatlan szigeten, de 4-5 jó könyvet magammal vihetnék olvasni, akkor a te könyved mindenképpen velem jönne!

  Szellemileg is és lelkileg is feltöltő. Amellett még a legjobb mindfullness és pszichológia, sőt filozófia könyvek közé is “betehető”.
  Mindenki beleszeret a saját és mások tökéletes született megjelenésébe, szeretni és csodálni tudja saját magát és “mások másságát”, szépségét egyaránt. Belefeledkezhet a tökéletes természetbe, az időtlen szépségekbe! Bírálat helyett elfogadásra, örömteli, pártatlan és kíváncsi szemlélődésre tanít.

  Köszönjük!
  Ölellek szeretettel és tisztelettel!
  Zsuzsa

 42. Judit

  Nagyon szépen köszönöm a könyvet! Már korábban megérkezett, de szülinapomra kértem, így csak ma vehettem kézbe. Az első 7 percben csak szagolgattam. ? Zseniális vagy, nem tálalok szavakat!

 43. Erika

  Kedves Timi!
  Köszönöm szépen a könyvet, megkaptam és nagyon nagyon tetszik. Egy élmény lapozgatni, olvasgatni, gyönyörű!!! És az írások egyszerűen fantasztikusak, de tényleg!!! Részemről úton-útfélem mesélni fogok róla, hiszek benne, hogy ez egy nagyon hasznos könyv, és bízom benne, hogy sok emberhez el fog jutni! ?

 44. Danadia

  Ez egy hiánypótló könyv. Szakkönyvnek mondanám, de nagyon élvezetesen és érthetően van leírva benne minden a színtípusokról.
  Ja, és nincs benne helyesírási hiba. Igényes, hibátlan könyv.

 45. Katalin

  Tegnap végre kezembe vehettem a könyvet, nem győztem olvasni, hol itt, hol ott, csak kaptam a fejemhez, annyi aha felismerés volt részemről! ? Örülök, hogy hozzájuthattam, ez életem egyik legjobb befektetése volt, megérte! Köszönöm szépen. ?❤

 46. Angéla

  A héten megérkezett a várva várt könyv! ?
  Azt kell, hogy mondjam (írjam), hogy ez egy rendkívül igényes és szép alkotás, melyet öröm lapozgatni/olvasni/nézegetni.
  Igazi írói tehetséggel vagy megáldva, Timi!

 47. Renáta

  Megérkezett a könyv, nagyon szépen köszönöm, csodálatos!
  ?
  Az összeállítás, a színek, az alaposság, és a merített, jó minőségű papír! Fantasztikus!

 48. Kati

  Ami nálam plusz csillagos ötös, hogy nem elérhetetlenre soványított modellekkel dolgoztál, hanem hús-vér, szimpatikus, mosolygós jó értelemben átlagos nőkkel. Ez sokkal hitelesebb az én szememben, és messze bátorítóbb.

 49. Boglárka

  Köszönöm szépen, hogy egy ilyen mindenre kiterjedő könyvet hoztál létre, amit élmény lapozni.

 50. Marcsi

  Nagyon komoly könyv ez, fantasztikusan igényes, gyönyörű, szívből gratulálok hozzá!

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A Stílus mentor sütiket használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. A weboldal igénybevételével elfogadod a sütik használatát. Bővebben

2015. október 1-től az EU-s jogszabályokhoz igazodva a hazai weboldalakon is kötelező tájékoztatni a látogatókat arról, ha a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ.

A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal/szolgáltató helyez el a látogató számítógépén, hogy minél egyszerűbbé, és hatékonyabbá tegye a böngészést. A weboldal igénybevételével együtt elfogadod a sütik használatát. Amennyiben nem szeretnél sütiket kapni, akkor zárd be a weboldalt, vagy tiltsd le a sütiket a böngésződ beállításaiban.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz.

Bezár