• Megjelenés: 2019 november
   • Több mint 1.000 eladott példány!
   • Limitált példányszám!
   • UTOLSÓ KIADÁS!

IRÁNY A WEBSHOP!

1

téma

4

évszak

12

altípus

504

oldalon

MENÜ
Miről szól a könyv? | Kinek ajánlom a könyvet? | A könyv tartalma | Lapozz bele a könyvbe | A szerzőről | A könyvről | Olvasói visszajelzések | Kérdések és válaszok


Miről szól ez a könyv?

Bizonyára mindenki észlelte már magán, hogy egyes színek üdébbé változtatják, míg más színek mellett kifejezetten nyúzottabbnak, levertebbnek tűnik. Ennek oka az arcunk közelében viselt színek fizikai hatásában keresendő. A ruháink színe ugyanis – akár egy lámpa fénye – megvilágítja az arcunkat; a színek kölcsönhatásba kerülnek velünk. Az adottságainkkal összecsengő, a színtulajdonságainkat ismétlő árnyalatok kiemelnek minket. Az adottságainktól távolabb eső, a színtulajdonságainkkal ellentétes árnyalatok viszont ütköznek velünk, vibrálnak rajtunk, így színhatásukban nagyon kellemetlenek.

A ruhatárunk felépítésében tehát megkerülhetetlen, hogy tisztában legyünk a színvilágunkban rejtőző lehetőségekkel! A színtípusunk megismerése alapjaiban változtatja meg az önmagunkról alkotott véleményünket. Segítségével reálisabban felmérhetjük választási lehetőségeinket, a kezünkbe vehetjük az irányítást a ruhatárunk – és egyben a külsőnk kialakítása – felett.


Miben nyújt segítséget a színtípusunk ismerete?

A színtípusok rendszere mindig az egyénre koncentrál, egyszerűen csak rámutat, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a saját adottságainkból!

 • Segít az ideális ruhadarabok kiválasztásában
 • Segít az ékszerek, kiegészítők, szemüvegkeretek kiválasztásában
 • Segít a kozmetikumok kiválasztásában
 • Segít az ideális hajszín kiválasztásában

A könyv nemcsak elméleti alapokat nyújt mindezekhez, hanem gyakorlatias tanácsokkal is szolgál.


Kinek ajánlom a könyvet?

 

A téma szerelmeseinek

Akár ismerkedsz még csak ezzel a fantasztikus témakörrel, akár bővíteni szeretnéd a tudásodat, ez a könyv azért készült, hogy segítsen eligazodni a színtípusok között. Részletes és mindenre kiterjedő leírásai útmutatóul szolgálnak az öltözködés labirintusában, hogy magabiztosabbá és tudatosabbá válhass a megjelenésed kialakításában.

Szakmabelieknek

Stylist, divattervező, stílustanácsadó, kozmetikus, sminkes, fodrász… napjainkban már nem lehet megkerülni a színtípusok témakörét! A szépségipar megannyi ágazatában hasznosítható és üzleti szempontból is értékes tudást ad ez a könyv a számodra, hogy hitelesen válaszolhass a felmerülő kérdésekre, és biztosítsd az ügyfeleid elégedettségét.

A kiadvány elsősorban szakkönyvként definiálható, de a felépítése és a nyelvezete alapján minden téma iránt érdeklődőnek ajánlható!

A könyv tartalma

 

1

Bevezetés a színtípusok világába

Ebben a fejezetben megismerkedhetsz az évszaktípusok szerinti csoportosítás múltjával, a színtípus-besorolás nyújtotta előnyökkel, a témakörrel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekkel, a színtanácsadás gyakorlatával.

2

Színtani alapismeretek

Ahhoz, hogy megértsük a saját színvilágunkat és az egyes színtípusokra vonatkozó jellegzetességeket, először a színtudomány alapjaival szükséges megismerkednünk. Ha évszaktípusokról van szó, elengedhetetlen, hogy tisztában légy a színtani alapfogalmakkal, így egy egész fejezet szól a színlátásról, a színkörről, a színgömbről és a színlélektan rejtelmeiről.

3

A hajszínnel és hajfestéssel kapcsolatos alapismeretek

A színtípusok témakörének egyik sarkalatos pontja, hogy definiálni tudjuk a természetes hajszínek egyes árnyalatait, illetve tisztában legyünk a hajfestésben rejtőző lehetőségekkel.

Ebben a fejezetben megismerheted az emberi haj anatómiáját, érthetőbbé és átláthatóbbá válik számodra a hajfestés folyamata, kémiája, a hajfestékek számozási rendszere.

4

Az évszaktípusok fő jellemzői

Ebben a fejezetben megismerheted a négy alaptípusra (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél) vonatkozó legfontosabb jellemzőket, karakterjegyeket. Részletesen bemutatom a négyes és a tizenkettes színtípusrendszer kialakulását és felépítését. Ígérem, ebben a fejezetben találkozol majd a könyv táblázatainak legnagyobb százalékával.

5

A tizenkét színtípus bemutatása

A könyv gerincét a tizenkét évszaktípus részletes bemutatása alkotja. Ebben a fejezetben az egyes altípusokra vonatkozó legfontosabb javaslatokat gyűjtöttem egy csokorba.

A színtípusokról szóló alfejezetek tartalmazzák az előnyös, előnytelen színvilág bemutatását, a többi évszaktípussal történő összehasonlítást. Megtárgyaljuk a hajszínekre, hajfestésre vonatkozó lehetőségeket, a sminkelési, öltözködési alapelveket, a színek párosításával kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Az egyes színtípus leírások egymástól függetlenül is teljes egészet alkotnak, így akár külön-külön, akár együtt is végigolvashatók.

6

A színtípus-meghatározás után

Bár úgy tűnhet, hogy egy színpalettával a kezünkben minden felhő elszállt a fejünk fölül, a munka érdemi része csak a színtípusunk meghatározása után kezdődik el! Ebben a fejezetben tippeket és ötleteket olvashatsz a színpaletta értelmezéséről, az alap-és kiegészítő színek kiválasztásáról, a mintákban rejtőző csapdákról, a ruhatárad felméréséről.

Lapozz bele a könyvbe!

 

ÉRDEKEL, MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET!


A szerzőről

 

Rólam

Molnár Tímea – stílustanácsadó

2013 óta foglalkozom professzionális stílustanácsadással, sminkeléssel, oktatással, de minden korábbi tanulmányom kötődött valamilyen formában a művészetekhez és a divatiparhoz. Képzőművészeti- és szabászati végzettséggel a hátam mögött tökéletes egységgé tudtam forrasztani az addigi tapasztalataimat, így alakítottam ki a vendégeim számára is logikusan és élvezetesen átadható tudáscsomagot.

A színtípusok világa már a diákéveim alatt is felbukkant az életemben, de mint oly sokakat, engem is a saját színeim felfedezése motivált arra, hogy még átfogóbb ismereteket szerezzek ebben a témában. A színtípusok rendszere szinte mint egy hiányzó láncszem kattant a helyére, és adott választ megannyi, hosszú évek alatt felhalmozódott szakmai kérdésre.

Aktívan és mindennap foglalkozom az évszaktípusok meghatározásával, gyakorlati tapasztalatból állíthatom: nagyon könnyen és gyorsan a szenvedélyünkké tud válni a színek világa. Mindemellett az elmúlt években számtalan előadást, céges workshopot tartottam, külföldi és hazai szakirodalmat olvastam el, miközben a blogomon folyamatosan igyekeztem érthetően bemutatni az évszaktípusokra vonatkozó ismereteket.

Az, hogy a blog tartalmából valamilyen összegző típusú könyv szülessen többször és több irányból is felmerült. A kérdés nem is az volt, hogy megírom-e, hanem az, hogy mikor, és milyen formában. Mivel a színtípusok témaköre hihetetlenül izgalmas és sokrétű, egyértelmű volt, hogy nem pusztán csak egy szűk fejezetet érdemel egy divatkönyv hasábjain, hanem egy komplett könyvet!


A könyvről

A legelső pillanattól kezdve fontosnak tartottam, hogy ez a könyv rólunk szóljon, ismerős arcokat, ismerős környezetet mutasson, természetes hatást keltsen, bárki számára inspiráló lehessen. Nem egy sokadik csillogó-villogó „coffee-table” kiadványban gondolkodtam, tökéletesre retusált, idealizált modellekkel. Hanem szakkönyvben, közérthető formában.

Hálás vagyok fantasztikusan kreatív alkotótársamnak, Csató Zsuzsinak, aki az egész könyv képanyagát megalkotta. Zsuzsi tökéletes érzékkel javasolt helyszíneket a Füvészkerttől kezdve a csepeli gyártelepig, mindegyik színtípusnak különálló, mégis ízig-vérig otthonos hangulatot teremtve.

Így bár a színtípusok témakörét globálisnak nevezhetjük, ezt a könyvet mégiscsak egy kicsit a sajátunknak érezhetjük belőle. Egy olyan kiadványként forgathatjuk, ami mindannyiunkat megmutat: nőket, akik családanyák, egyetemisták, kutatók, orvosok, tanítók, üzletasszonyok, barátnők, testvérek, édesanyák, kollégák… és a saját, természetes szépségükben tökéletesek úgy, ahogy vannak! Éppen ezért is vagyok rettentően hálás a modelljeimnek, akik egytől egyig a vendégeim közül kerültek ki, és vállalták, hogy egy-egy színtípus arcai legyenek. Köszönöm, hogy támogatták ennek a könyvnek/célkitűzésnek a megvalósítását!

Olvasói visszajelzések a könyvről

 

Alapos alapmű tartalmilag, formailag! Jó szívvel ajánlom!

Ildikó


Alapmű, kötelezővé tenném, nemtől és kortól függetlenül.

Kriszti


A legjobb magyar nyelvű könyv a színek témakörében.

Szónok Születik Retorikaiskola


Timi könyve az egyetlen átfogó, magyar nyelven elérhető, szakmailag hiteles színtípusokról szóló könyv.

Kriszta


Hasznos útmutató ez a tudás, hogy jobban megismerjük, kihangsúlyozzuk, jobban érezzük és szeressük önmagunkat.

Zsuzsi


Hiánypótló alkotás, nagy szeretettel ajánlom ezt a korszakalkotó művet. Élvezet volt olvasni, sok információval lettem gazdagabb.

Emőke


Nagyon meggyőző volt számomra a 12 típus szerinti évszakbesorolás, hálásan köszönöm hogy elolvashattam a nagy gonddal megírt könyvedet!


Tulajdonképpen az első tankönyv, kötelező olvasmány mindenkinek, aki színtanácsadással foglalkozik, foglalkozott és foglalkozni fog.

Kata


Nekem nagyon tetszett a könyv. Alapos, mindenre kiterjedő, amit a színekkel kapcsolatban tudni érdemes. Úgy jó, ahogy van! Köszönöm! 🙂

Éva


Ha nem tudod a színtípusodat azért, ha pedig tudod akkor azért olvasd el a könyvet. Utána nemcsak magadat, de másokat is csodaszépnek fogsz látni.

Szandi


A szerző szakmailag felkészült, és úgy adja át az ismeretet, hogy az egyszerre olvasmányos és érthető. A könyv felépítése nagyon jól átgondolt, esztétikus kivitelezésű.


Dicséretes, hogy végre egy könyv ennyire részletesen, összeszedetten és érthetően ír a színtípusokról, és nem dobálózik fellengzős szakkifejezésekkel sem. Amatőrök, sőt laikusok számára is érthető.

Olgi


Timi könyvét mindenkinek kötelező olvasmánnyá tenném, talán akkor nem lenne ennyi önbizalomhiánnyal küszködő, lehajtott fejjel, előnytelen külsővel botorkáló nő a világon… Imádom a könyvet, köszönöm! Várom a folytatást! ?


Olvasás közben lapozgattam előre, vissza, mindent megtaláltam. Sokat segített a saját színtípusom egyértelmű megtalálásában, amit azóta tudatosan használok. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, remek munkát végzett az író!

Kata


A színtípusok megismerése olyan érzés, mintha az embernek nyílna még egy szeme, amivel látja, miért néz ki valaki harmonikusan, más pedig kevésbé. Kell idő a gyakorláshoz, de ez a könyv (és blog) számomra kiváló segítség volt.
Bea


Nagyon szeretem olvasni és régóta követem Timi blogbejegyzéseit. Mivel mélységében érdekel a színtípus elmélet, nem volt kérdés számomra, hogy megveszem a könyvet. Egy jól átgondolt, részletes és érthető írás. Magánszemélyek és szakmabeliek részére is ajánlott.

T.


Molnár Tímea könyve a legrészletesebb színtípus elemző könyv, amivel eddig találkoztam. Leírásai poétikusan finomak, az egyes árnyalatok minden kicsi rezdülését képes megragadni. A színlátásuk fejlesztéséhez lakberendező tanítványaimnak is szívből ajánlom.

Földes Piroska lakberendező


Amióta megismerkedtem a színtípusok világával, már jobban fáj nézni az Instagram művalóságát. Furcsa volt arra rájönni, hogy bizony, nem véletlenül kelt kellemetlen érzetet egy barna szemöldökű, platinaszőke hajú (vélhetőleg) Nyár típusú hölgy látványa. Hogyha csak egy dologra is, de rá lehet jönni a könyv olvasása során, hogy úgy vagyunk a szépek, ahogy vagyunk, fel lehet (sőt, fel kell) fedezni, hogy mégis mi kell ahhoz, hogy igazán ragyoghassunk a magunk valójában?

Sára


Szívből ajánlom a könyvet mindenkinek – férfiaknak is – ha szeretnék jobban érezni magukat, vágynak az ön-elfogadásra és nem tudták eddig igazán szeretni a külső adottságaikat. A könyv olvasása, újra és újra lapozgatása, rávilágít az összefüggésekre, ami által könnyebbé válik az öltözködés, a frizura, a smink és a kiegészítők választása, összehangolása. A könyv – plusz a színtípus meghatározás – sokkal magabiztosabbá, bátrabbá „varázsolt”. Jól érzem magam a bőrömben, ami egy üdítő érzés – 56 évesen 🙂

Ildikó


Sokat olvastam a színelméletről korábban és ez a könyv végre lehetővé tette, hogy ellenőrizzem és korrigáljam az ismereteimet. A gondosan koreografált és színhűen nyomtatott képek segítségével már sokkal jobban látom a borderline hideg és meleg színek különbségeit és a sokszor olvasott „barackos árnyalatú, üde bőrtónus” is egyértelművé vált. A színtípusok alapos és sokféle összevetése nem csak a besorolását segíti, hanem a lehetséges kísérletezgetési irányokat is megvillantja. Az utóbbi években ez volt az a papírra nyomtatott könyv, ami a leginkább megérte az árát!

Szilvi


Én is foglalkozom színtanácsadással, és volt egy nagyon kevert típusom. A sötét tél és sötét ősz határán mozgott. Én a sötét télbe soroltam, egy másik tanácsadó a sötét őszbe. Nagyon kevert típus, háromszor elvégeztem a tanácsadást. Nehéz volt, de mindháromszor a sötét tél felé hajlottam. Aztán végigmentem mondatról mondatra a Te könyvedben leírt jellemzésen mindkét színtípussal kapcsolatban, és megerősített a döntésemben. Rendkívül hálás vagyok ezért a könyvért és felnézek a tudásodra, tapasztalatodra! További sok sikert kívánok Neked, és nagyon várom a könyveidet különböző témákban!


A könyvet kézbe véve, a tartalomjegyzéket tanulmányozva máris sejtheti az olvasó, hogy egy nem mindennapi, tökéletesen felépített, részletgazdag könyv tulajdonosa. Tímea színtani ismereteken keresztül vezet be bennünket a színtípusok világába – mindezt ábrákkal és képekkel gazdagon illusztrálva. Az egyes típusok bemutatása során a színeken túl az adott típus hangulatvilágát is már-már érezhetően leírja, melyet a modellekről készült harmonikus összhatású fotók segítenek vizualizálni. Mindezen túl a könyv sminkszínek, a hajszín és kiegészítők kiválasztásában is az olvasó segítségére lesz.

E. Angi


Szia Timi, végre megérkezett a könyved Írországba. Minden várakozásomat felülmúlja, pedig a posztjaid alapján biztos voltam abban, hogy egy átfogó, alapos munka. Köszönöm még egyszer, további sok sikert kívánok!
?

Viki


Kedves Tímea!

Nagyon köszönöm a dedikált könyvet! Precízen és igényesen állítottad össze, érezhető mögötte a szakmai tudás, a munkád szeretete, tetszik a részletes kidolgozás!
Én magam már gyerekkorom óta verseket írok, és emiatt különösen magával ragadó volt számomra, ahogyan az egyes színtípusok hangulatát érzékeltetted! Nagyon szeretem, ahogy fogalmazol, különleges érzéked van hozzá! Az idézetek is csodásak! ?

Boglárka


Elolvastam a Színtípusok könyvet. Nemcsak alapos, részletes és meggyőző, hanem élvezetes olvasmány is. Tele elgondolkodtató költői metaforával, versidézettel…mindenki valóban ráhangolódhat a színek ízére. Színvonalas, nyelvileg is igényes jól szerkesztett könyv, amihez gratulálok a szerzőnek és amelyet szívből ajánlok a színek rejtelmeit keresőknek.

Piroska


? Könyvajánló

Molnár Timi (Színtanácsadás, stílustanácsadás, smink) munkatársunk, trénerünk nemrég adta ki könyvét a színtípusokról.

Mesterien ír a színekről – ami lássuk be, nem könnyű feladat. Beindítják a képzeletet, életteliek Timi szavai. Minden oldalról megvizsgálja, gyönyörű rendszerben tálalja az először talán bizonytalanságot keltő témát.

? Szívből ajánljuk!

Brandatti – vállalkozó és vezetőképző


Kedves Timi, ma vettem fel a könyved az automatából, és máris nekiestem a saját típusomnak, persze.
Nagyon komoly könyv ez, fantasztikusan igényes, gyönyörű, szívből gratulálok hozzá!
És egy fotót is küldök, én már tanulmányozom.
Marcsi


Szia Timi! ?
Megkaptam a könyvet!
Nagyon szép, nagyon igényes, szinte véteknek éreztem belelapozni XD
Köszönöm szépen, hogy egy ilyen mindenre kiterjedő könyvet hoztál létre, amit élmény lapozni.
Nagyon szeretnék a közeljövőben én is színtanácsadást tanulni, azzal foglalkozni, és úgy érzem ez a könyv hasznomra válik (most és majd) teljes mértékben. ??
Boglárka


Kedves Timi!
Most kaptam kézhez.
Csak bele-bele olvasgattam, de mondanám az első benyomásaimat: ízléses, alapos, igényes, miután kevesebb és kisebb képek vannak benne, amik jó iránytűk, ezért “tudományosabbnak” is hat. Ami nálam plusz csillagos ötös, hogy nem elérhetetlenre soványított modellekkel dolgoztál, hanem hús-vér, szimpatikus, mosolygós jó értelemben átlagos nőkkel. Ez sokkal hitelesebb az én szememben, és messze bátorítóbb.
El is gondolkoztam, kiknek is írtad?
Tankönyv stílustanácsadóknak, és félénk érdeklődőknek?
Persze, bárkinek, akit ez érdekel…el fogom olvasni, és ajánlom másnak is.
Szívből gratulálok!
Katalin


Szia Timi!
Megérkezett a könyv, nagyon szépen köszönöm, csodálatos!
?
Az összeállítás, a színek, az alaposság, és a merített, jó minőségű papír! Fantasztikus!
Renáta


A héten megérkezett a várva várt könyv! ?
Azt kell, hogy mondjam (írjam), hogy ez egy rendkívül igényes és szép alkotás, melyet öröm lapozgatni/olvasni/nézegetni.
Igazi írói tehetséggel vagy megáldva, Timi!
Angéla


Tegnap végre kezembe vehettem a könyvet, nem győztem olvasni, hol itt, hol ott, csak kaptam a fejemhez, annyi aha felismerés volt részemről! ? Örülök, hogy hozzájuthattam, ez életem egyik legjobb befektetése volt, megérte! Köszönöm szépen. ?❤
Katalin


Ez egy hiánypótló könyv. Szakkönyvnek mondanám, de nagyon élvezetesen és érthetően van leírva benne minden a színtípusokról.
Ja, és nincs benne helyesírási hiba. Igényes, hibátlan könyv.
Danadia


Kedves Timi!
Köszönöm szépen a könyvet, megkaptam és nagyon nagyon tetszik. Egy élmény lapozgatni, olvasgatni, gyönyörű!!! És az írások egyszerűen fantasztikusak, de tényleg!!! Részemről úton-útfélem mesélni fogok róla, hiszek benne, hogy ez egy nagyon hasznos könyv, és bízom benne, hogy sok emberhez el fog jutni! 🙂
Erika


Szia Timi!
Nagyon szépen köszönöm a könyvet! Már korábban megérkezett, de szülinapomra kértem, így csak ma vehettem kézbe. Az első 7 percben csak szagolgattam. ? Zseniális vagy, nem tálalok szavakat!
Judit


Drága Tímea!

Szavaim nincsenek a könyvedre!
Döbbenetes! Imádom! Ebben a témában ilyen jó könyv a világon nem létezik, abban egészen biztos vagyok.
Bármit olvastam a témában (igaz, csak magyarul, de sok könyvet, szerintem mindent) az összes felületes, hibákkal teli, logikátlan buta selejt a tiéd mellett. Borotvaéles logika, 500 oldalon hibátlan csúcsteljesítmény!

És rendkívül szórakoztató és gyönyörködtető is egyben! :))) Ilyen magas színvonal, ilyen fokú tökéletesség lenyűgözi és meghatja az embert. Amellett csodálatosan költői! Feltárul benne ezernyi titok, Aladdin érezhette úgy magát a csillogó kincsek között, mint az olvasó! :))) Ha 1-2 évet el kellene egyedül töltenem egy lakatlan szigeten, de 4-5 jó könyvet magammal vihetnék olvasni, akkor a te könyved mindenképpen velem jönne!

Szellemileg is és lelkileg is feltöltő. Amellett még a legjobb mindfullness és pszichológia, sőt filozófia könyvek közé is „betehető”.
Mindenki beleszeret a saját és mások tökéletes született megjelenésébe, szeretni és csodálni tudja saját magát és „mások másságát”, szépségét egyaránt. Belefeledkezhet a tökéletes természetbe, az időtlen szépségekbe! Bírálat helyett elfogadásra, örömteli, pártatlan és kíváncsi szemlélődésre tanít.

Köszönjük!
Ölellek szeretettel és tisztelettel!
Zsuzsa

Kérdések és válaszok szállításról, fizetésről

 

Hogyan tudom megrendelni a könyvet?

A könyvet a webshopban a megrendelő űrlap kitöltésével tudod megvásárolni. A rendelés leadása után emailben megkapod a visszaigazolást a fizetésről és a szállításról.

Külföldi címre is megrendelhetem a könyvet?

Igen! A külföldi címre történő megrendelés mindig egyedi postaköltség kalkulációval történik. Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot: info(kukac)stilusmentor.hu

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

A megrendelés értékét banki átutalással tudod kiegyenlíteni, az utalás részleteiről a megrendelés után kapsz információt.

Kapok számlát a rendelésem után?

Igen! Minden rendelésről számlát állítok ki, alanyi adómentes kisadózóként.

Van-e lehetőség személyes átvételre?

Igen! Személyes átvételre előre egyeztetett időpontban van lehetőség a XXI. kerületi smink stúdiómban. A megrendelés díját előre utalással szükséges rendezni, az átvételről csak ezután kapsz értesítést.

Milyen hosszú a várható szállítási idő?

A könyv várható megjelenése 2019 november vége. Ezután a megrendelések sorrendjében kerül kiszállításra.


Más kérdésed lenne? Keress bátran!

Ha felmerült benned valamilyen kérdés, amire eddig nem kaptál választ, akkor kérlek írj az info(kukac)stilusmentor.hu email címre.

Ha úgy érzed másokat is érdekelhet ez a könyv, köszönöm ha megosztod ezt az oldalt!