• A könyv rendelhető!
   • Megjelenés: 2019 november 25.
   • Limitált példányszám!

SZÍNTÍPUSOK – SZÍNESEBBEN, TUDATOSABBAN


Készen állsz rá, hogy útra kelj a színtípusok varázslatos világába?

 • Ismerd meg a rendszert!
 • Értsd meg a színtulajdonságokat!
 • Lásd a különbségeket!
 • Fedezd fel önmagad!

MEGRENDELÉS A WEBSHOPBAN 


1

téma

4

évszak

12

altípus

504

oldalon

Miről szól ez a könyv?

Bizonyára mindenki észlelte már magán, hogy egyes színek üdébbé változtatják, míg más színek mellett kifejezetten nyúzottabbnak, levertebbnek tűnik. Ennek oka az arcunk közelében viselt színek fizikai hatásában keresendő. A ruháink színe ugyanis – akár egy lámpa fénye – megvilágítja az arcunkat; a színek kölcsönhatásba kerülnek velünk. Az adottságainkkal összecsengő, a színtulajdonságainkat ismétlő árnyalatok kiemelnek minket. Az adottságainktól távolabb eső, a színtulajdonságainkkal ellentétes árnyalatok viszont ütköznek velünk, vibrálnak rajtunk, így színhatásukban nagyon kellemetlenek.

A ruhatárunk felépítésében tehát megkerülhetetlen, hogy tisztában legyünk a színvilágunkban rejtőző lehetőségekkel! A színtípusunk megismerése alapjaiban változtatja meg az önmagunkról alkotott véleményünket. Segítségével reálisabban felmérhetjük választási lehetőségeinket, a kezünkbe vehetjük az irányítást a ruhatárunk – és egyben a külsőnk kialakítása – felett.


Miben nyújt segítséget a színtípusunk ismerete?

A színtípusok rendszere mindig az egyénre koncentrál, egyszerűen csak rámutat, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a saját adottságainkból!

 • Segít az ideális ruhadarabok kiválasztásában
 • Segít az ékszerek, kiegészítők, szemüvegkeretek kiválasztásában
 • Segít a kozmetikumok kiválasztásában
 • Segít az ideális hajszín kiválasztásában

A könyv nemcsak elméleti alapokat nyújt mindezekhez, hanem gyakorlatias tanácsokkal is szolgál.

Kinek ajánlom a könyvet?

A téma szerelmeseinek

Akár ismerkedsz még csak ezzel a fantasztikus témakörrel, akár bővíteni szeretnéd a tudásodat, ez a könyv azért készült, hogy segítsen eligazodni a színtípusok között. Részletes és mindenre kiterjedő leírásai útmutatóul szolgálnak az öltözködés labirintusában, hogy magabiztosabbá és tudatosabbá válhass a megjelenésed kialakításában.

Szakmabelieknek

Stylist, divattervező, stílustanácsadó, kozmetikus, sminkes, fodrász… napjainkban már nem lehet megkerülni a színtípusok témakörét! A szépségipar megannyi ágazatában hasznosítható és üzleti szempontból is értékes tudást ad ez a könyv a számodra, hogy hitelesen válaszolhass a felmerülő kérdésekre, és biztosítsd az ügyfeleid elégedettségét.

A kiadvány elsősorban szakkönyvként definiálható, de a felépítése és a nyelvezete alapján minden téma iránt érdeklődőnek ajánlható!

A könyv tartalma

Bevezetés a színtípusok világába

Ebben a fejezetben megismerkedhetsz az évszaktípusok szerinti csoportosítás múltjával, a színtípus-besorolás nyújtotta előnyökkel, a témakörrel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekkel, a színtanácsadás gyakorlatával.

Színtani alapismeretek

Ahhoz, hogy megértsük a saját színvilágunkat és az egyes színtípusokra vonatkozó jellegzetességeket, először a színtudomány alapjaival szükséges megismerkednünk. Ha évszaktípusokról van szó, elengedhetetlen, hogy tisztában légy a színtani alapfogalmakkal, így egy egész fejezet szól a színlátásról, a színkörről, a színgömbről és a színlélektan rejtelmeiről.

A hajszínnel és hajfestéssel kapcsolatos alapismeretek

A színtípusok témakörének egyik sarkalatos pontja, hogy definiálni tudjuk a természetes hajszínek egyes árnyalatait, illetve tisztában legyünk a hajfestésben rejtőző lehetőségekkel.

Ebben a fejezetben megismerheted az emberi haj anatómiáját, érthetőbbé és átláthatóbbá válik számodra a hajfestés folyamata, kémiája, a hajfestékek számozási rendszere.

Az évszaktípusok fő jellemzői

Ebben a fejezetben megismerheted a négy alaptípusra (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél) vonatkozó legfontosabb jellemzőket, karakterjegyeket. Részletesen bemutatom a négyes és a tizenkettes színtípusrendszer kialakulását és felépítését. Ígérem, ebben a fejezetben találkozol majd a könyv táblázatainak legnagyobb százalékával.

A tizenkét színtípus bemutatása

A könyv gerincét a tizenkét évszaktípus részletes bemutatása alkotja. Ebben a fejezetben az egyes altípusokra vonatkozó legfontosabb javaslatokat gyűjtöttem egy csokorba.

A színtípusokról szóló alfejezetek tartalmazzák az előnyös, előnytelen színvilág bemutatását, a többi évszaktípussal történő összehasonlítást. Megtárgyaljuk a hajszínekre, hajfestésre vonatkozó lehetőségeket, a sminkelési, öltözködési alapelveket, a színek párosításával kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Az egyes színtípus leírások egymástól függetlenül is teljes egészet alkotnak, így akár külön-külön, akár együtt is végigolvashatók.

A színtípus-meghatározás után

Bár úgy tűnhet, hogy egy színpalettával a kezünkben minden felhő elszállt a fejünk fölül, a munka érdemi része csak a színtípusunk meghatározása után kezdődik el! Ebben a fejezetben tippeket és ötleteket olvashatsz a színpaletta értelmezéséről, az alap-és kiegészítő színek kiválasztásáról, a mintákban rejtőző csapdákról, a ruhatárad felméréséről.

Lapozz bele a könyvbe!

A szerzőről

Rólam

Molnár Tímea – stílustanácsadó

2013 óta foglalkozom professzionális stílustanácsadással, sminkeléssel, oktatással, de minden korábbi tanulmányom kötődött valamilyen formában a művészetekhez és a divatiparhoz. Képzőművészeti- és szabászati végzettséggel a hátam mögött tökéletes egységgé tudtam forrasztani az addigi tapasztalataimat, így alakítottam ki a vendégeim számára is logikusan és élvezetesen átadható tudáscsomagot.

A színtípusok világa már a diákéveim alatt is felbukkant az életemben, de mint oly sokakat, engem is a saját színeim felfedezése motivált arra, hogy még átfogóbb ismereteket szerezzek ebben a témában. A színtípusok rendszere szinte mint egy hiányzó láncszem kattant a helyére, és adott választ megannyi, hosszú évek alatt felhalmozódott szakmai kérdésre.

Aktívan és mindennap foglalkozom az évszaktípusok meghatározásával, gyakorlati tapasztalatból állíthatom: nagyon könnyen és gyorsan a szenvedélyünkké tud válni a színek világa. Mindemellett az elmúlt években számtalan előadást, céges workshopot tartottam, külföldi és hazai szakirodalmat olvastam el, miközben a blogomon folyamatosan igyekeztem érthetően bemutatni az évszaktípusokra vonatkozó ismereteket.

Az, hogy a blog tartalmából valamilyen összegző típusú könyv szülessen többször és több irányból is felmerült. A kérdés nem is az volt, hogy megírom-e, hanem az, hogy mikor, és milyen formában. Mivel a színtípusok témaköre hihetetlenül izgalmas és sokrétű, egyértelmű volt, hogy nem pusztán csak egy szűk fejezetet érdemel egy divatkönyv hasábjain, hanem egy komplett könyvet!

A könyvről

A legelső pillanattól kezdve fontosnak tartottam, hogy ez a könyv rólunk szóljon, ismerős arcokat, ismerős környezetet mutasson, természetes hatást keltsen, bárki számára inspiráló lehessen. Nem egy sokadik csillogó-villogó “coffee-table” kiadványban gondolkodtam, tökéletesre retusált, idealizált modellekkel. Hanem szakkönyvben, közérthető formában.

Hálás vagyok fantasztikusan kreatív alkotótársamnak, Csató Zsuzsinak, aki az egész könyv képanyagát megalkotta. Zsuzsi tökéletes érzékkel javasolt helyszíneket a Füvészkerttől kezdve a csepeli gyártelepig, mindegyik színtípusnak különálló, mégis ízig-vérig otthonos hangulatot teremtve.

Így bár a színtípusok témakörét globálisnak nevezhetjük, ezt a könyvet mégiscsak egy kicsit a sajátunknak érezhetjük belőle. Egy olyan kiadványként forgathatjuk, ami mindannyiunkat megmutat: nőket, akik családanyák, egyetemisták, kutatók, orvosok, tanítók, üzletasszonyok, barátnők, testvérek, édesanyák, kollégák… és a saját, természetes szépségükben tökéletesek úgy, ahogy vannak! Éppen ezért is vagyok rettentően hálás a modelljeimnek, akik egytől egyig a vendégeim közül kerültek ki, és vállalták, hogy egy-egy színtípus arcai legyenek. Köszönöm, hogy támogatták ennek a könyvnek/célkitűzésnek a megvalósítását!

Olvasói visszajelzések a könyvről

Kedves Timi, ma vettem fel a könyved az automatából, és máris nekiestem a saját típusomnak, persze.
Nagyon komoly könyv ez, fantasztikusan igényes, gyönyörű, szívből gratulálok hozzá!
És egy fotót is küldök, én már tanulmányozom.
Marcsi


Szia Timi! 😊
Megkaptam a könyvet!
Nagyon szép, nagyon igényes, szinte véteknek éreztem belelapozni XD
Köszönöm szépen, hogy egy ilyen mindenre kiterjedő könyvet hoztál létre, amit élmény lapozni.
Nagyon szeretnék a közeljövőben én is színtanácsadást tanulni, azzal foglalkozni, és úgy érzem ez a könyv hasznomra válik (most és majd) teljes mértékben. 😊🙂
Boglárka


Kedves Timi!
Most kaptam kézhez.
Csak bele-bele olvasgattam, de mondanám az első benyomásaimat: ízléses, alapos, igényes, miután kevesebb és kisebb képek vannak benne, amik jó iránytűk, ezért “tudományosabbnak” is hat. Ami nálam plusz csillagos ötös, hogy nem elérhetetlenre soványított modellekkel dolgoztál, hanem hús-vér, szimpatikus, mosolygós jó értelemben átlagos nőkkel. Ez sokkal hitelesebb az én szememben, és messze bátorítóbb.
El is gondolkoztam, kiknek is írtad?
Tankönyv stílustanácsadóknak, és félénk érdeklődőknek?
Persze, bárkinek, akit ez érdekel…el fogom olvasni, és ajánlom másnak is.
Szívből gratulálok!
Katalin


Szia Timi!
Megérkezett a könyv, nagyon szépen köszönöm, csodálatos!
🙂
Az összeállítás, a színek, az alaposság, és a merített, jó minőségű papír! Fantasztikus!
Renáta


A héten megérkezett a várva várt könyv! 😊
Azt kell, hogy mondjam (írjam), hogy ez egy rendkívül igényes és szép alkotás, melyet öröm lapozgatni/olvasni/nézegetni.
Igazi írói tehetséggel vagy megáldva, Timi!
Angéla


Tegnap végre kezembe vehettem a könyvet, nem győztem olvasni, hol itt, hol ott, csak kaptam a fejemhez, annyi aha felismerés volt részemről! 🤗 Örülök, hogy hozzájuthattam, ez életem egyik legjobb befektetése volt, megérte! Köszönöm szépen. 😘❤
Katalin


Ez egy hiánypótló könyv. Szakkönyvnek mondanám, de nagyon élvezetesen és érthetően van leírva benne minden a színtípusokról.
Ja, és nincs benne helyesírási hiba. Igényes, hibátlan könyv.
Danadia


Kedves Timi!
Köszönöm szépen a könyvet, megkaptam és nagyon nagyon tetszik. Egy élmény lapozgatni, olvasgatni, gyönyörű!!! És az írások egyszerűen fantasztikusak, de tényleg!!! Részemről úton-útfélem mesélni fogok róla, hiszek benne, hogy ez egy nagyon hasznos könyv, és bízom benne, hogy sok emberhez el fog jutni! 🙂
Erika


Szia Timi!
Nagyon szépen köszönöm a könyvet! Már korábban megérkezett, de szülinapomra kértem, így csak ma vehettem kézbe. Az első 7 percben csak szagolgattam. 🤗 Zseniális vagy, nem tálalok szavakat!
Judit


Drága Tímea!

Szavaim nincsenek a könyvedre!
Döbbenetes! Imádom! Ebben a témában ilyen jó könyv a világon nem létezik, abban egészen biztos vagyok.
Bármit olvastam a témában (igaz, csak magyarul, de sok könyvet, szerintem mindent) az összes felületes, hibákkal teli, logikátlan buta selejt a tiéd mellett. Borotvaéles logika, 500 oldalon hibátlan csúcsteljesítmény!

És rendkívül szórakoztató és gyönyörködtető is egyben! :))) Ilyen magas színvonal, ilyen fokú tökéletesség lenyűgözi és meghatja az embert. Amellett csodálatosan költői! Feltárul benne ezernyi titok, Aladdin érezhette úgy magát a csillogó kincsek között, mint az olvasó! :))) Ha 1-2 évet el kellene egyedül töltenem egy lakatlan szigeten, de 4-5 jó könyvet magammal vihetnék olvasni, akkor a te könyved mindenképpen velem jönne!

Szellemileg is és lelkileg is feltöltő. Amellett még a legjobb mindfullness és pszichológia, sőt filozófia könyvek közé is “betehető”.
Mindenki beleszeret a saját és mások tökéletes született megjelenésébe, szeretni és csodálni tudja saját magát és “mások másságát”, szépségét egyaránt. Belefeledkezhet a tökéletes természetbe, az időtlen szépségekbe! Bírálat helyett elfogadásra, örömteli, pártatlan és kíváncsi szemlélődésre tanít.

Köszönjük!
Ölellek szeretettel és tisztelettel!
Zsuzsa

Kérdések és válaszok szállításról, fizetésről

Hogyan tudom megrendelni a könyvet?

A könyvet a webshopban a megrendelő űrlap kitöltésével tudod megvásárolni. A rendelés leadása után emailben megkapod a visszaigazolást a fizetésről és a szállításról.

Külföldi címre is megrendelhetem a könyvet?

Igen! A külföldi címre történő megrendelés mindig egyedi postaköltség kalkulációval történik. Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot: info(kukac)stilusmentor.hu

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

A megrendelés értékét banki átutalással tudod kiegyenlíteni, az utalás részleteiről a megrendelés után kapsz információt.

Kapok számlát a rendelésem után?

Igen! Minden rendelésről számlát állítok ki, alanyi adómentes kisadózóként.

Van-e lehetőség személyes átvételre?

Igen! Személyes átvételre előre egyeztetett időpontban van lehetőség a XXI. kerületi smink stúdiómban. A megrendelés díját előre utalással szükséges rendezni, az átvételről csak ezután kapsz értesítést.

Milyen hosszú a várható szállítási idő?

A könyv várható megjelenése 2019 november vége. Ezután a megrendelések sorrendjében kerül kiszállításra.


Más kérdésed lenne? Keress bátran!

Ha felmerült benned valamilyen kérdés, amire eddig nem kaptál választ, akkor kérlek írj az info(kukac)stilusmentor.hu email címre.

Ha úgy érzed másokat is érdekelhet ez a könyv, köszönöm ha megosztod ezt az oldalt!

A Stílus mentor sütiket használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. A weboldal igénybevételével elfogadod a sütik használatát. Bővebben

2015. október 1-től az EU-s jogszabályokhoz igazodva a hazai weboldalakon is kötelező tájékoztatni a látogatókat arról, ha a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ.

A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal/szolgáltató helyez el a látogató számítógépén, hogy minél egyszerűbbé, és hatékonyabbá tegye a böngészést. A weboldal igénybevételével együtt elfogadod a sütik használatát. Amennyiben nem szeretnél sütiket kapni, akkor zárd be a weboldalt, vagy tiltsd le a sütiket a böngésződ beállításaiban.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz.

Bezár