Évszakok, hangulatok – 8. rész – A tündéri Világos Tavasz


A mai bejegyzésben ismerkedjünk meg a Világos Tavasz (Tavasz-Nyár) világával.

Ritkább színtípusnak nevezhető hazánkban.

A csoport legfőbb tulajdonsága: Világos

A Világos Tavasz hangulata

Késő tavaszi tájkép ez, mikor a napsütés erősödik, a színek még mindig jelen vannak, csak sokkal árnyaltabban, finom törékenységgel. A meleg lassan uralma alá vonja az üdezöld lombokat és a szépségüket hirdető virágkoszorúkat. A kicsattanó színek még egy utolsó csatára indulnak, mielőtt megadják magukat a nyári hőségnek. Mint egy erdei tisztáson, ahol sokasága tárul elénk a harangvirágoknak, nárciszoknak. Üde szirmokat bont a bazsarózsa, a harangláb, a liliom. A levegő a friss fű illatát árasztja. A táj békés, érintetlen szépségben tündököl. A színek tele vannak reménnyel és vidámsággal. Tiszták, világosak és mindig átitatja őket a melegség. A Világos Tavasz törékenysége a leghatásosabb fegyvere is egyben, romlatlan színekbe öltözve bárkit megnyer magának. Romantikus színei, akár a papírlapra firkált vonalak, sose adnak megnyugvó pontokat, vidám szeszélyességgel futnak el előlünk.

A tavaszokra jellemző légiesség és a nyári színtípusok áramló, kékesszürke energiái találkozásából az egyik legkönnyedebb paletta jön létre. A problémák összezsugorodnak, a rosszkedvünk tovaszáll. A reggel sugárzó optimizmusa, a színek vidámsága reménykeltő. A Világos Tavasz a nap felé emelkedik, a légáramlatok finom rezdülését tükrözi.

Jellemző színei a pasztellsárga, a baracksárga, a világos narancspiros, a hajnalpiros, az azúrkék, a smaragdzöld, a sárgászöld. A legüdébb, legédesebb árnyalatok felidézik fagylaltkrémek cukros bársonyosságát, a virágok törékeny illatát.

Ezt a típust nem szabad a rikító, sötét, vagy élettelen színek börtönébe zárni, ahogy nagyvilági dívaként se lesz igazán hiteles soha. A színpadias körítés, a drámai belépés nem az ő világa. A Világos Tavasz őrzi azt a kincset, amire mindenki csak áhítozik: az örök fiatalság varázsát.


Néhány ismert Világos Tavasz típus: Kate Hudson, Paris Hilton, Amanda Seyfried 


Kép: Efim Efimovich Volkov – Margaréta mező


"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia." Giorgio Armani

Molnár Tímea

Hiszem, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenkiben ott rejtőzik a vitalitás ahhoz, hogy (újra) megtalálja legbelső erőforrásait, hogy a jó megjelenés fortélyai bárki számára megtanulhatók és segítségükkel kifejezhetjük mindazt a szépséget, ami bennünk lakozik.

“Évszakok, hangulatok – 8. rész – A tündéri Világos Tavasz” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Timi!

    Nagyon élvezem az írásaidat, mindig tanulok valami újat a cikkeidből,remélem még sokáig olvashatom az írásaidat. Nagyon hálás lennék, ha legközelebb a lágy nyárral vagy lágy ősszel foglalkoznál, esetleg egy összehasonlításnak nagyon örülnék, mivel kicsit tanácstalan vagyok, vajon melyikbe is tartozom igazán. 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .