Tavasz típus

Tavasz típus2016-12-21T23:26:36+02:00

Tavasz típus

A tavasz az újjászületés időszaka, mikor a természet megmutatja viruló színeit a hosszú, fagyos tél után. Üdezöld lombkoronák, harmatos bimbók, tarka színkoszorúba boruló mezők, napsárga nárciszok, a tavaszt ünneplő barkák, liliomfák, hóvirágok vidítanak fel minket. A nyári szikkadt fülledtség még nem vonta be a tájat fátyolos színeivel, minden ragyogó és életteli.

A Tavasz típusú nőkben van valami törékenység, amit bőrük különleges világos, barackos fénye kölcsönöz. Az arcuk sokszor érzékeny, könnyen kipirulnak, szeplőik aranyló barnák.


Színeik: melegek, élénkek és világosak.


A Tavasz típus színei ragyogóan üdék!

Főbb jellemzők
Haj: aranyló alaptónusú szőke, szőkésvörös, vörös, középbarna, világosbarna.
Szem: a szemszín igen változatos, figyelemfelkeltő, melegségtől sugárzó pl.: türkizzöld, melegzöld, világosbarna, aranybarna
Bőr: az arcszínt barackos, arany tónus jellemzi, mely sosem hat kékesnek. Gyakran érzékeny bőrű.

A Tavasz típus színpalettája a nagyon világos, meleg színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselhet élénk, telített színeket.

tavasz típus színek - példák


A Tavasz típus alcsoportjai

A többi évszakhoz hasonlóan a Tavasz típust is három alcsoportra oszthatjuk. A színtanácsadás során az alábbi kategóriák segítségével finomítjuk az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki-melyik alcsoportba tartozik.

Meleg Tavasz
(Tavasz-Ősz)
Élénk Tavasz
(Tavasz-Tél)
Világos Tavasz
(Tavasz-Nyár)
Az egyik legkülönlegesebb típus, színei élőek, elvenek, sugárzón melegek. Ragyogó megjelenésű, igazán feltűnő jelenség, akinek szinte minden jól áll. Törékeny, kislányos báj és romantikus könnyedség jellemzi ezt a típust.
Amy Adams meleg tavasz színtípus

Amy Adams

Heather Graham élénk tavasz típus

Heather Graham

Kate Hudson világos tavasz típus

Kate Hudson


Nézd meg a bővebb összefoglalómat a Tavasz típusról!Ismerd meg a legjobb színeidet!

Fedezd fel a saját színtípusodat egy egyéni, személyre szabott színtanácsadáson!

Érdekel!