Nyár típus

Nyár típus2016-12-01T22:18:12+02:00

Nyár típus

A nyári napsütésben színüket vesztik a fák és a virágok, a hőségben fátyolosan reszket a távoli horizont. A hevesen lecsapó zivatarok után csak pillanatnyi a fellélegzés, a gőzőlgő párán átcsillan a vakító napfény.

Nyár típusba tartozó nők és férfiak megjelenése sejtelmes, klasszikus eleganciát sugall. Ez a típus szokta a leggyakrabban szürke egérkének érezni magát, amit élénk, erős színekkel próbál kompenzálni. Ez azonban a lehető legrosszabb választásnak bizonyulhat a számára. Az évszak színpalettája hasonlóképp hideg mint a Télnek, színei azonban világosabbak és ködösebbek annál.

A Nyár igazi pasztell típus, akit a lágy, visszafogott, tört színek tesznek igazán elragadóvá.


Színeik: hidegek, világosak és törtek


A Nyár típus az igazi pasztell nő!

Főbb jellemzők
Haj: hamvasszőke, hamvasbarna, hamvas-ezüstös ami nagyon jól illik az arc és a szem finom összhangjához. A hajnak nincs vöröses fénye.
Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól, az arctól. Szürkéskék, szürkészöld, barnás-zöldes szemszín a jellemző erre a típusra, szürke alappal.
Bőr: az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi (világos porcelán, rózsás, vagy mattabb, olívaszínű az arcbőr). Az anyajegyek és szeplők is hamvasbarnák, szürkésbarnák.

A Nyár típus színpalettája a nagyon világos, hideg színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselhet tört, telítetlen színeket. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a Nyár típust életre keltik, és sugárzóvá varázsolják.

a nyár típus színei - példák


A Nyár típus alcsoportjai

A többi évszakhoz hasonlóan a Nyár típust is három alcsoportra oszthatjuk. A színtanácsadás során az alábbi kategóriák segítségével finomítjuk az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki-melyik alcsoportba tartozik.

Hideg Nyár
(Nyár-Tél)
Lágy Nyár
(Nyár-Ősz)
Világos Nyár
(Nyár-Tavasz)
Hűvös szépség, színei közel állnak a Tél típushoz, ám annál jóval visszafogottabbak. Finom elegancia, misztikus, tört színek teszik ezt a típust sugárzóvá. Az igazi pasztell nő, a színeit légies könnyedség és finom elegancia jellemzi.
Emily Blunt hideg nyár típus

Emily Blunt

Jessica Biel lágy nyár típus

Jessica Biel

Cate Blanchett

Cate Blanchett


Nézd meg a bővebb összefoglalómat a Nyár típusról!Ismerd meg a legjobb színeidet!

Fedezd fel a saját színtípusodat egy egyéni, személyre szabott színtanácsadáson!

Érdekel!