Fekete helyett – semleges színekben

A feketét száműzni a szekrényünkből nem is annyira egyszerű feladat, mint elsőre gondolnánk. Sokan tanácstalanná válnak nélküle, hiszen olyan jó kis bázisszín, mindenhez fel lehetett eddig venni!

Ha nem szeretnénk azon melegében bezsákolni az összes fekete holminkat, haladjunk szépen lépésenként! Először is döntsük el, hogy ezentúl az évszaktípusunk semleges színeit fogjuk keresni.

Mit nevezünk semleges színnek?

A semleges színek a ruhatárunk alappillérei. Éppen úgy viselkednek, mint a fekete, azaz nagyszerű hátteréül szolgálnak a színpalettánk élénkebb, mintás, feltűnőbb darabjai számára. Semleges színekben érdemes gondolkodni, hogyha kosztümöt, nadrágot, kabátot, szoknyát, cipőt, táskát vásárolunk, mivel ezek a darabok fogják képezni a ruhatárunk alapját és szeretnénk őket sokáig, sokféle holmival viselni. Ezek lehetnek középsötét, szürkés, kékes árnyalatú színek (nyári színek), vagy melegebb, vöröses, sárgás tónusú árnyalatok (őszi színek), ízlésünktől függően.

Semleges alapszínek tekintetében egyedül a Tavasz típusnak van nehezebb dolga, mivel a palettáján alapvetően nem szerepelnek olyan klasszikus, sötét árnyalatok, mint például a sötétszürke, vagy a csokoládébarna. Neki érdemes a világosabb bézsek, khakik, vagy középkékek közül válogatni.

Természetesen vannak olyan szituációk, mikor a fekete megkerülhetetlen (pl: temetés, vagy szigorú hivatali környezet), de hosszútávon biztosan kifizetődőbb egy kicsit odafigyelni a ruhatárunk bázisszíneire.

Évszaktípus Főbb semleges színek
Nyár típus tengerészkék, kadétkék, szürkéskékek, grafitszürkék,
burgundivörös stb.
Ősz típus sötét csokoládébarna, kávébarna, rozsdabarna,
khaki, olívazöld, tengerészkék, drapp stb.
Tavasz típus tengerészkék, világosabb aranybarna, khaki,
bézs, teveszőrszín, drapp stb.

 

semleges szinek

Tipp: Mint látható, a tengerészkék egy olyan univerzális szín, amit bármelyik évszaktípus bátran használhat alapszínként a ruhatárában.

Képek forrása: polyvore


„A divat nem arról szól, hogy második bőrt vásárolunk magunknak. A divat arról szól, hogy van fantáziánk.” Alber Elbaz

A szerzőről:

Hiszem, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenkiben ott rejtőzik a vitalitás ahhoz, hogy (újra) megtalálja legbelső erőforrásait, hogy a jó megjelenés fortélyai bárki számára megtanulhatók és segítségükkel kifejezhetjük mindazt a szépséget, ami bennünk lakozik.

Hagyj üzenetet