A színtanácsadás menete

A színtanácsadás menete2017-09-04T21:41:54+02:00

A színtanácsadás közel 100 db színes kendő segítségével történik. A színek évszaktípusok szerint lettek összeválogatva. Az egyéni színanalízis során ezeket a kendőket a vendég arcához tesszük és megfigyeljük, hogy az adott színből mely évszak árnyalatai előnyösek neki és melyek nem.

Mi dönti el, melyik szín áll jól?

A bőrünk alapszíne

Minden ember bőre, haja és szeme rendelkezik bizonyos egyedi árnyaltsággal. Függetlenül nyári barnaságunktól vagy téli sápadtságunktól ez az alapharmónia életünk végéig elkísér minket. Egyik legfontosabb adottságunk a színanalízis szempontjából az arcszínünk. Ez lehet hűvös, kékes árnyalatú vagy sárgás, majdnem aranyló összhatású.

A megjelenésünk kontrasztja

Vannak akiknek erőteljes kontraszt látható a haj-arc és szemszínük között, másokra inkább a lágy, finom összhang a jellemző.

Határozott és lágy kontrasztú arcok

Olvass még több érdekességet a kontrasztokról

A haj és szemszínünk

Értelemszerűen meghatározza a megjelenésünket, hogy a hajunk hamvas, vagy meleg alaptónusú, világosabb, vagy sötétebb színű? A szemfehérjénk “villogó”, vagy inkább fátyolos? (Amennyiben festett hajjal érkezel a tanácsadásra, egy semleges fehér pánttal lefedjük, hogy ne zavarja meg az összhatást.)

Fotó: Mészáros Virág


Mikor áll jól egy szín? – a lényeg a megfelelő árnyalat!

Általános tévhit a színanalízissel kapcsolatban, hogy megtiltja egyes színek viselését az ügyfeleknek. Ez ebben a formában nem igaz, hiszen néhány kivételtől eltekintve mindenki viselhet minden színt, csak azt kell eldönteni, hogy az adott szín hideg vagy meleg, világos vagy sötét, élénk vagy tört árnyalatai a megfelelőek a számára.

A színek szinte végtelen számú árnyalatban léteznek, lehetetlenség volna mindegyik verziót kipróbálni. A színtanácsadás során megtanulhatjuk, mire figyeljünk egy szín kiválasztásánál. Látványos különbség észlelhető a jó és a rossz színek viselésekor.

Ha megfelelő árnyalatot teszünk az arcunk közelébe:

  • Megvilágítja az arcunkat, ami puhának, üdének, frissnek hat.
  • Ajkunk természetes pirosas színt kap.
  • A szemünk körüli karikák és apró erek kevésbé látszanak, tekintetünk szinte ragyog.
  • Annyira jól mutatnak rajtunk, hogy akár smink nélkül is bátran viselhetjük őket.
  • Többen spontán megjegyzik, mennyire jól nézünk ki.

Ha az adott színárnyalat nem illik a színtípusunkhoz:

  • Az arcszínünk elsápad, elsárgul, bezöldül.
  • Fáradtnak, betegesnek, idősebbnek látszunk.
  • A szemünk körüli karikák feltűnőbbé válnak, a tekintetünk tompává válik.
  • Egy nem megfelelő szín túlharsoghat, elnyomhat minket, vagy jelentéktelenné teheti a megjelenésünket.
  • Többen aggódva megkérdezik, hogy eszünk-e mostanában rendesen.

Fotó: Mészáros Virág


Ha megtaláltuk, melyik színcsoportba tartozunk, az meghatározza a továbbiakban nemcsak a ruháink, de a kiegészítőink, a sminkünk, a hajszínünk színvilágát is.

A színtanácsadás lényege, hogy lásd a különbséget!

A legfontosabb a színtanácsadás során a tapasztalatszerzés. A végső cél az, hogy te magad is lásd, melyik szín hogyan hat az arcodra, így a későbbiekben sokkal magabiztosabban fogsz dönteni vásárláskor.

Kiválasztjuk azokat a színeket, melyekben a legjobb formádat hozhatod, és azokat is átbeszéljük, melyek jobb, ha nem kerülnek közel az arcodhoz. Részletes útmutatót kapsz arra vonatkozóan, hogyan kombinálhatod egymással a színpalettád különböző árnyalatait, milyen kiegészítők, sminkszínek, hajszínek a legideálisabbak a számodra.

Végezetül kapsz egy színkártyát, ami megmutatja számodra a színtípusod legjellemzőbb színeit és segít eligazodni az üzletek színkavalkádjában.Ismerd meg a legjobb színeidet!

Fedezd fel a saját színtípusodat egy egyéni, személyre szabott színtanácsadáson!

Érdekel!